Define arama çubukları nasıl olmalıdır.

Define bulma, define arama, define çubukları gibi internette yaptığınız araştırmalar sonucu birden fazla bilgiler bulabilirsiniz; sizlere bu yazıda define çubuklarından bahsedeceğim define çubuklarını hemen hemen her definecinin olmazsa olmazları araç gereçlerinden olmuştur. Fakat önemli olan husus bu çubukları kullanabilmektir.

Şimdi ikili bakır çubukları anlatalım ikili bakır çubuklar ile define bulmak biraz ustalık ister tutuş şekilleri olsun gidiş hareketleriniz olsun defineyi yada mezar tespitleriniz olsun daha birçok durumlar vardır. Bu yazıdan sonra ikili bakır çubukları ustalıkla kullanabileceksiniz.

Bu resimde ikili define bakır çubuklarının tutuş şekli yer almaktadır.
define çubukları tutuş şekilleri

Görüldüğü gibi düz ve sağlam bir tutuş vardır. Yürüyüşünüz ise yumuşak adımlar ile olmalıdır yumuşak adım uyuyan bir insanı ayak sesinizle uyandırmadan yanından yürümek gibidir. Bu şekilde yaptığınız taktirde define bakır çubukları ile mezar ve mezar paralarını tespit edebilirsiniz. özellikle belirtmek isterim ki bu çubuk sistemleriyle direk olarak gömü bulamazsınız yani bu çubuklar sizi direk altına götürmez, çömleğe götürmez, bu hususta kesin emin olun arazide ki bir mezarı anında tespit edersiniz mezarın içerisinde yer alan parayı da çubukların çarpı şekline göre para olup olmadığını tespit edersiniz parayı nasıl tespitler çubuk boşluk içerisinde bir maden algıladığında hızlı bir hareketler yapar buda madenin manyetik yoğunluğundan kaynaklıdır maden dedim çünkü çubuklara göre para metal veya gümüş altın bronz olduğu için maden cinsi olarak algılar mezarı da içerisinde ki parayı da bu şekilde bulabilirsiniz.
define arama çubukları bakır çubuk

ikili olup da bakır olmayıp farklı maddeden yapılmış olsaydı fark etmezdi yine aynı sistem üzerine çalışacaktı o yüzden çubukların nasıl olacağı kafanızı karıştırmasın içerisine bir şeyler koyacak mıyız, altın, maden mineral gibi, hayır kesinlikle hiçbir şey koymayacaksınız.
hazneli mi olsun hazne siz mi nasıl olduğu önemli değildir. hazne siz olursa hafif olur hazneli olursa kaba ve ağır olur başkada farklı bir şey olmaz yani yapacağınız işi etkilemez. 

Konu ile ilgili merak ettikleriniz olursa yorum kısmına yazabilirsiniz. çubuklar ile ilgili daha farklı konulardan da bahsedeceğim. 

4 yorum

  1. Taşa vilan capraz dönüyor taşa dönmesini cözemedim ben piricn olan cubuk var eline bakır cizim alıyon bakır taş varsa onu mutlaka buluyor yardıma ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Çubuk kullandığınız bölge önemlidir, mineral oranı fazla olan bölgelerde yaptığın çalışmalarda çubuk seni fazlası ile yanıltır, daha iyi sonuç için nemin az olduğu ve madeni minerallerin az olduğu bölgelerde araştırma yapmalısınız. örneğin çok yağış alan bölgeler genellikle madeni ve mineralli bölgelerdir. burada amatör olarak çalışmak çok zor olacaktır. Profesyonel ustalar ancak net sonuçlar alabilir. saygılarımla bol kazançlar.

      Sil
    2. insanın sağ eli (artı) sol eli ise (eksi) kutuptur; bi adet mianerelli taş bulun yani çubuğun üzerinde çarpı yaptığı bi taş. daha sonra çubukları üzerinde deneyin eğer minarelli taşın üzerinde x yaparsa çubukların yerini değiştirin yani sağ eldekini sola sol eldekini sağa alın ve tekrar deneyin eğer çubuklar tekrar minareli taşa gitmezse sorundan kurtuldunuz demektir.. ayrıca minarele gitmezse çubukları artı ve eksi şekilde işaretlemeyi unutmayın..

      Sil
    3. Artı ve eksi konusunda iyi bir konuya değindiniz, umarım herkes için faydalı olmuştur.

      Sil