Değirmen taşı define işareti anlamı ve çözümü

Saklanan deflerin başında gelen değirmen taşları bu konuda çok önemli rol oynar, değirmen taşları define veya gömü saklamak için en ideal ve mantıklı bir sistemdir. Değirmen taşına para saklayan sadece değirmenciler başka kimse saklamaz, o halde burada değirmencinin parası aranmalıdır.

Değirmencinin değirmeninin yeri tam olarak tespit edilir,  oradaki ihtimallere bakılır bulunan değirmen taşı değirmenin biraz mesafesinde ise örneğin, 15 metre kadar ve bu taşı görebiliyorsanız yüzeyde ise parası alınmış bir taştır, eğer para duruyor olsaydı değirmen taşını görmemeniz gerekirdi onu topraktan sizin çıkarmanız gerekirdi. 

Peki toprakta gizli olan bu taşı nasıl bulabiliriz;

Değirmen kaç oluklu onu tespit edin, eğer bir oluklu ise suyun geldiği halk ağzı ile bent - kanal denilen değirmenden bende 15 metre kadar yürüyün orayı dize kadar kazın orada çıkar aradığınızı bulursunuz.


Örnek Değirmen Taşı
Örnek Değirmen Taşı
Değirmen iki oluklu ise değirmenin sağ oluğuna gelen bent - kanal tek oluk ta yaptığımız işlemin aynısını onda uygulayın aradığınız para orada kesinlikle çıkacaktır eğer çıkmaz ise para saklanmamış demektir. değirmen taşının saklanma şekli bu şekildedir değirmenci değirmen taşı ile sakaldı ise bu işlem ile bulursunuz fakat farklı şekillerde de saklayabilir bu anlatım sadece değirmen taşı ile ilgilidir.
Değirmencinin farklı saklama yöntemlerini istek ve sorular üzerine paylaşacağım.

Yorum Gönder